Фоторепортаж в Lupa.bg: Безпрецедентна сигурност и дезинфекция на Sofia Open (СНИМКИ)

Спорт
19:09 - 09 Ноември 2020
3117
Фоторепортаж в Lupa.bg: Безпрецедентна сигурност и дезинфекция на Sofia Open (СНИМКИ)

При безпрецедентни условия на сигурност за здравето и живота на хората се провежда тенис турнирът Sofia Open 2020, който се провежда в столичната зала "Арена армеец". Е, за съжаление Григор Димитров не участва, но зрителите могат да видят редица други големи имена от аристократичната игра на корта, но репортер на Lupa.bg видя и колко дисциплинирани могат да бъдат българите.

Всички служители и организатори на надпреварата спазват наложените мерки, като се започне от измерването на температурата при влизането в залата, та се стигне и да необходимата дистанция между седалките.

Разбира се, очакванията бяха за повече зрители, но ситуацията наложи бройката да бъде редуцирана.

След всеки сблъсък на корта, се извършва дезинфекция, а любопитното е, че и колите на тенисистите търпят подобна интервенция.

Със сигурност организацията е на ниво, остава и играта да впечатли и задоволи феновете на тениса у нас, а и специалистите, разбира се.

Французинът Адриан Манарино и Вашек Поспишил от Канада вече се класираха за втория кръг на турнира. Поставеният под номер 5 Манарино елиминира Мартин Клижан (Словакия) с 3:6, 6:1, 7:5 след малко повече от два часа игра. Французинът е полуфиналист от първото издание на надпреварата в българската столица през 2016 година, като има и два четвъртфинала през 2017 година и през миналия сезон.

В друг мач от първия кръг Поспишил навакса пробив пасив в третия сет и отстрани украинеца Иля Марченко с 6:2, 5:7, 7:6 след 2:45 часа битка на корта.

Водачът в схемата на Sofia Open - Денис Шаповалов от Канада заяви, че е впечатлен от условията в залата.

Снимки: Агнес Методиева