Фоторепортаж в Lupa.bg: Чистят "Нестинарка" за новия сезон

Топ
17:45 - 29 Май 2020
4686
Фоторепортаж в Lupa.bg: Чистят "Нестинарка" за новия сезон

Концесионерът на плаж "Нестинарка" се готви усилено за новия туристически сезон, който трябва да стартира на 15 юни, видя репортер на Lupa.bg. Красивият плаж в близост до квартал Василико в Царево вече е изчистен от боклуците, натрупани през зимата и очаква първите летовници.

"Нестинарка" е един от хубавите плажове по Южното Черноморие. Дъното е покрито с пясък и няма никакви скали, които да пречат на приятното плуване.

Плажът носи името на активния, преди години, къмпинг „Нестинарка”, от които сега функционират едва няколко бунгала. За сметка на това, плажната ивица е заобградена от постройки и скъпи хотели.

Плажът е много красив. Предлага на посетителите си просторна пясъчна ивица, чиста вода, спасители, чадъри, шезлонги и водни атракциони. Мястото е много чисто и изключително приятно за плажуване.


Хотелиерът и концесионер на плаж „Нестинарка“ Владимир Кисьов заяви преди месец, че се очаква летният сезон да започне по-късно тази година и че ще има финансови загуби: „Правят се анализи как да бъдат чадърите. Дали да се дават през чадър местата. Мислят се варианти чадъри и шезлонги да бъдат безплатни, това ще бъде добре... Тази година всички ще загубим и това не е драма. Всички по веригата. Такава е ситуацията и трябва да го разберем. За нас е важно да останем на пазара и да задържим служителите си. Надявам се, че българският турист ще бъде основен през това лято по нашето Черноморие."

Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА