Фоторепортаж в Lupa.bg: Гълъби окупираха Централна гара

Общество
11:35 - 04 Юни 2019
2713
Фоторепортаж в Lupa.bg: Гълъби окупираха Централна гара

Необичайни посетители са окупирали ремонтираната преди три години чакалня на Централна гара в София, видя репортер на Lupa.bg. Става дума за гълъбите, които гордо се разхождат там или пък прелитат над главите на пътниците, стряскайки някои от тях.

Абсолютно необезпокоявани от никого пернатите вият гнезда на парапетите до прозорците или на тавана на чакалнята. Гълъбите толкова се чувстват у дома си и така са свикнали с хората, че не само, че не стряскат от людското присъствие, но изглеждат като истински господари на софийската Централна гара.

Въпреки че не е редно някои пътници хранят птиците вътре и така още повече ги привличат в чакалнята. Гълъбите спокойно влитат в затвореното пространство от различните входове на гарата - както откъм улиците, така и откъм перона.

Присъствието на птиците вътре обаче носи опасност, тъй като гълъбите може да са носители на зарази и болести, които да застрашат хората. Още по-неприятното е, че гълъби летят и в заведенията за хранене на територията на гарата в София и буквално кацат по сергиите с банички и кифли, за да си откраднат някоя и друга троха. А това не е никак хигиенично.

Lupa.bg предоставя на читателите си любопитни снимки от нашествието на гълъбите в Централна гара: