Фоторепортаж в Lupa.bg: Караш кънки за 6 лв. на "Юнак", но с маска

Актуални новини
19:15 - 14 Декември 2020
3726
Фоторепортаж в Lupa.bg: Караш кънки за 6 лв. на "Юнак", но с маска

Дистанция, предпазни маски и строга дезинфекция. При тези условия вече близо две седмици работи ледената пързалка "Юнак" в София. На територията й навсякъде са сложени големи табели за спазване на дистанция, поставени са и дезинфектанти, увери се репортер на Lupa.bg.

За трета поредна година се запазва безплатният вход за деца до 13-годишна възраст, които трябва да представят бележник или ученическа карта, както и да носят свои кънки или да наемат такива срещу 6 лева.

Цената за вход с кънки под наем е 10 лв., вход със собствени кънки е 6 лв., само кънки – 6 лв., инструктор – 10 лв, Пингвин – 10 лв. като една сесия е 90 минути.

Работното време на ледена пързалка „Юнак“ е всеки ден от 10 до 21 часа.

Безплатните сесии започват в 10 ч. и 16 ч. и също са с времетраене от 90 мин.

Въпреки противоепидемичните мерки, пързалките не попадат в ограниченията, ако се спазват определени условия при ползването им. В същото време груповите спортни занимания за деца до 18 г. са забранени.

До 150 любители на фигурното пързаляне могат да карат едновременно в рамките на една сесия, продължаваща 90 минути, обяви управителят на пързалката Явор Маринов. Той увери, че спортът ще може да се практикува при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, като за целта ще бъде създадена специална организация.

Репортерите на Lupa.bg се убедиха в неделя, че мерките на пързалката се спазват.

Абсолютно задължително е използването на маски от всички, които желаят да са на обекта. Ако на обекта има позволените 150 души на човек се падат по 8 кв. метра свободно пространство при капацитет на леденото съоръжение от общо 1200 кв. м.

След всяка сесия се дезинфекцират пейките и кънките. Изчакване на пейките пред пързалката не се допуска. На входа има охрана, която  допуска само определения брой хора, които могат да влязат за една сесия. "В момента, в който приключи сесията и хората излязат, ще се допускат следващите“, заяви управителят Явор Маринов.

Заведението, което се намира на територията на пързалката не работи.

Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА