Фоторепортаж в Lupa.bg: Метрото претъпкано, новият график побърка народа

Новини
13:58 - 26 Октомври 2020
4753
Фоторепортаж в Lupa.bg: Метрото претъпкано, новият график побърка народа

Смяната на часа и новото разписание на метрото в София, заради мерките за коронавирус, побъркаха хората. В днешния първи работен ден от седмицата се оказа, че мотрисите на подземния транспорт работят на разреден график, което влуди голяма част от народа, който бърза за работа и за училище.

Метростанциите в час пик приличаха на разбунен кошер или на мравуняк, като всеки сновеше забързано насам-натам. Блъсканицата беше голяма в утринните часове, както и по обяд, когато работещите излизаха в регламентирана почивка.

Голяма част от хората, особено учащите, не носеха маски или в най-лошия случай бяха неправилно поставени, т.е. стандартно - под носа.

Разбира се, новият график, предвиждащ влакчета на разреден интервал, беше предпоставка за нещо друго - струпване на много хора на едно място, а в самите вагони блъсканицата си приличаше на откъс от руски филм в край на 90-те.

"Навсякъде е човек до човек, само дето по главите не се качват. Всеки се вре в някой, никаква социална дистанция, а нали това беше уж идеята? Не знам как го измислиха, но в най-натоварения период от денонощието, трябваше мотрисите да са на често, за да могат бързо да извозят хората", коментира пред Lupa.bg гражданин, станал очевидец на ситуацията в двата най-натоварени периода от деня - рано сутринта и по обяд.

Едва ли нещата ще се променят и в късния следобед, когато хората ще се прибират от работа.

Снимки: Агнес Методиева