Фоторепортаж в Lupa.bg: Народът пак започна с презапасяването (СНИМКИ)

Новини
17:00 - 26 Август 2021
6967
Фоторепортаж в Lupa.bg: Народът пак започна с презапасяването (СНИМКИ)

Нова истерична вълна заля населението! С новото тримесечно удължаване на противоепидемичните мерки и страха от нов локдаун, народът започна презапасяване с провизии. Дълги опашки започнаха да се вият пред големите вериги супермаркети, видя репортер на Lupa.bg. 

Количките на потребителите отново са пълни с връх с най-необходимите неща - боб, леща, брашно, загар, сол и, разбира се, тоалетна хартия. 

Въпреки че голяма част от хората са в отпуск и летуват на море или планина, тези, които са останали в градовете, където живеят и работят, се наредиха на опашки, за да закупят необходимите продукти. 

"До вчера беше привидно спокойно, но от днес всичко се промени и хората започнаха да пазаруват като луди. Дори и неща, които на този етап, не им трябват. Хора, не се презапасявайте, провизии има и никой няма нужда от тази истерия!", сподели пред Lupa.bg управител на една от веригите у нас. 

Мнозина искат и да избегнат ученическата вълна, която ще залее пазара много скоро, за да се набавят пособия за учениците, които все още са в неведение дали ще започнат присъствено или онлайн. Но така или иначе пособия ще им трябват, а големите вериги ги предлагат и на по-ниски цени - тетрадки, химикали, триъгълници и пергели, както и маратонки и облекло за часовете по физическо. 

Само преди дни и то посред нощ, станахме свидетели на нещо подобно - в Перник местните жители окупираха "Кауфланд", за да пазаруват като луди от уж големите намаления. 

Снимки: Агнес Методиева