Фоторепортаж в Lupa.bg: Презервативи, дамски превръзки и маски "красят" столичните градинки (СНИМКИ)

Новини
14:00 - 07 Май 2021
4294
Фоторепортаж в Lupa.bg: Презервативи, дамски превръзки и маски "красят" столичните градинки (СНИМКИ)

Повечето работещи хора у нас направиха така, че си взеха още някой друг ден отпуска и сляха празниците и работните дни покрай Великден. Явно същото важи и за служителите на Столична община, които от доста време демонстрират единствено нехайство, когато стане дума за вършене не нещо съществено. Може би и това е причината някой от градинките в София да продължат да тънат в мръсотия покрай светлите празници. На много от местата зелените площи приличат на бунище, отколкото на места за отдих.

Използвани презервативи и дамски превръзки, счупени бутилки, мокри и сухи кърпички, и предпазни маски могат да се видят в изобилие. За останалите боклуци, разпръснати навсякъде, дори и не е нужно да се споменава, но човек лесно би се досетил.

Парадоксалното е, че тревните площи, които нито са окосени, нито са обезпаразитени, са пълни с всевъзможни отпадъци - от пликчета с боклуци, та като се стигне до счупени и изсъхнали клони, които не пречат на клошарите, сметнали това за свои територии. И това в центъра на София, в града, който има претенции за европейска столица за пример.

На пейките и конструкциите им висят различни вехти дрехи, явно изровени от някои контейнери, а до тях зловещо вятърът духа наляво и надясно стари вестници и разпокъсани найлони. Всъщност, парадоксалното е, че кошчетата за отпадъци се радват на чисто нови и непокътнати найлонови чували, които са празни. За сметка на това се оказва, че е по-лесно да захвърлиш боклука си някъде встрани - може би е и по-удобно.

За обелките от различни храни не е нужно дори да се споменава...

Разбира се, тук вината не е само на Столична община, а на хората - като самосъзнание и възпитание, на поведение не само по светлите празници като Велкиден, а изобщо.

Снимки: Lupa.bg