Фоторепортаж в Lupa.bg: Южното Черноморие спасява туристическия сезон

Пътешествие
15:10 - 12 Юли 2020
19704
Фоторепортаж в Lupa.bg: Южното Черноморие спасява туристическия сезон

Южното Черноморие може донякъде да спаси туристическия сезон в България, показа проверка на Lupa.bg. Лятото вече е в разгара си, но заради коронакризата, заради ръста на заразени у нас, както и заради затворените за Русия и за трети държави граници на ЕС страната ни тази година губи традиционните си стотици хиляди туристи от Великобритания, Германия, Скандинавието, Полша, Чехия, Русия, Израел.

Хиляди българи, които няма да почиват в Гърция, обаче избраха курортите на юг от Бургас да прекарат лятната си почивка, установи репортерската ни проверка. Хотелите, плажовете и заведенията в Созопол, Приморско, Поморие, Китен, Царево и Ахтопол са пълни. В неделния ден южните плажове се изпълниха с хора. Летовниците гледат да спазват дистанция и да се бутат в непознати нито на плажа, нито в морето. Натоварена е и магистрала "Тракия", която свързва София с Бургас.

Популярните плажове "Атлиман" край Китен, "Перла" край Приморско и "Нестинарка" до Царево се радват и тази година на голям интерес, макар те да се запълниха едва сега, а не още в края на юни, както през минали години.

Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА