Франциск тръгна сред множеството в Раковски, прегръща хората

250 деца чакат Светия отец в храма "Пресвето сърце Исусово"

Новини
10:12 - 06 Май 2019
2351
Франциск тръгна сред множеството в Раковски, прегръща хората

Хиляди вярващи поздравяваха папата по улиците на Раковски. Светият отец кацна на летище "Граф Игнатиево", а после от автогарата се качи на папамобила и от него махаше с ръка на насъбралите се зад загражденията хора, пристигнали от всички краища на България. За родната католическа столица тази визита е паметна, защото за първи път в нея стъпва папа.

Папата отново наруши протокола -  ръкува се с много хора, други прегърна. Мнозина бяха погалени по главите с любимия жест на Светия отец. Той вървя пеша сред хората повече от 10 минути, обграден с охрана. Множеството е насочило хиляди телефони към Светия отец. Развяваните знамена на Ватикана по улиците на Раковски са безброй.

Родната католическа столица никога не е събирала толкова много хора, колкото днес, за посрещането на Главата на Римокатолическата църква. Да зърнат папата са дошли и вярващи отвъд границата.

Папата се отправя към храма "Пресвето сърце Исусово", където ще отслужи празнична литургия за първо причастие на 250 деца. Църквата е най-голямата католическа катедрала на Балканския полуотров. Малките го чакаха вече 3 часа с нетърпение, облечени с белите алби, ушити специално за церемонията.

За тържествената среща градът се готви от половин година. Тук всичко е променено - улиците са ремонтирани,храмовете, които ще посети папата - също.