Франция ще е без Мбапе

Нападателят на Реал ще отсъства в предстоящите мачове на "петлите" в Лигата на нациите

Спорт
17:31 - 03 Октомври 2024
2211
Франция ще е без Мбапе

Селекционерът на Франция Дидие Дешан обяви списъка си с футболисти за следващите мачове на “петлите” срещу Израел и Белгия в Лигата на нациите. В него очаквано не попадна звездата и капитан на тима Килиан Мбапе.

В състава пък се завръщат двамата футболисти на Челси Кристофър Нкунку и Уесли Фофана. Отново не е повикан преминалият в Марсилия Адриен Рабио.

“Говорих с Килиан и заради ситуацията му, която все още не е сигурна, след като се появи в игра в сряда, той има мач в събота и има въпросителни. Той няма сериозен проблем, но се нуждае от лечение, за да се възстанови правилно. Аз не съм тук, за да поемам рискове. Ето защо Килиан не е тук“, разкри самият Дешан.

Франция ще е и без Антоан Гризман, който се отказа от националния отбор преди дни.

“Какво мога да кажа за скъпия за мен Гризу? Това не е решение, взето на мига. Той е узрял за решението си и е взел зряло решение, както други играчи преди него. Откакто е на 18 години, той играе при професионалистите с много малко контузии.

И сега, на 33 години и половина, той си е задал въпроса, който много играчи могат да си зададат. Има физическа умора и психологическа умора. И когато започне да мисли за това, той сам ще говори за това, а аз няма да го кажа, въпреки че се занимаваме с това от дълго време", заяви селекционерът относно Гризман.

"Няма да навлизам в детайлите на решението му, но той вече мислеше за това по време на последното състезание. Това се е случвало с играчи като Юго Лорис и Рафаел Варан. Има физически аспект с графиците, който няма да стане по-лесен, но има и психологическа умора. Смешно е да не виждаш какво е постигнал.

Мога само да му благодаря за всичко, което направи и допринесе за френския отбор. Той също не спира кариерата си. Той е чудесен пример за подражание за младите хора. Не му е било лесно в кариерата, включително и националния отбор. Той винаги е бил щедър. Беше лидер на терена, по свой начин, беше спонтанен. Това е страница, която се обръща. Трудно ще е да го заменим”, допълни той.