Французин пробяга класически маратон на терасата си (ВИДЕО)

Актуални новини
12:36 - 23 Март 2020
2277
Французин пробяга класически маратон на терасата си (ВИДЕО)

Жител на френския град Тулуза пробяга класическата маратонска дистанция от 42,195 км на своята 7-метрова тераса.

Затворен под принудителна карантина заради извънредните мерки срещу разпространението на коронавирус, Елиша Ношомовиц изпълни собственото си предизвикателство в дома си в предградието Балма вчера, пише „Сега”.

„Беше малко налудничаво приключение, но целта ми беше и да внеса малко хумор в безкрайния драматизъм на ситуацията във Франция", обясни Ношомовиц пред медиите, с които влезе във видео контакт чрез канала си в YouTube.

Домашният маратонец е изминал дистанцията за 6:48 ч., правейки отсечки от единия край на балкона до другия. По собствените му думи най-голямото му притеснение е било да не би съседите да възнегодуват срещу продължителното трополене. Но в крайна сметка начинанието е стигнало до успешен край.

Формално, френските власти все още позволяват на хората да излизат навън за физически упражнения като бягане, стига да попълнят специална бланка с причината за напускане на дома. През последните дни броят на тичащите за здраве по улиците на Франция се увеличи неколкократно, а това разтревожи властите. И не само тях.

"Ако всеки мисли и действа по този начин, всички ще се окажат на джогинг навън, а това няма да помогне за спирането на вируса. Трябва ясно да схванем посланието да си стоим у дома", коментира Ношомовиц, който добави, че се е готвил за маратонско бягане още преди въвеждането на ограниченията заради COVID-19: "Трябваше да съм сигурен, че ще мога да пробягам 40 км."

Той признава, че е загубил броя на "обиколките" си, но е разчитал на приложението "крачкомер" на своя мобилен телефон. И е имал достатъчно време за самовглъбяване.

"Мислех за много неща. За това какво ще се случи, при положение че светът е спрял. Спортът, икономиката, финансите. По история сме учили за войни между нации, за хора и оръжия... Но това е нещо отвъд нас", споделя французинът.