Фреди Меркюри тръгва на турне с последната си тайна

За 10-годишнината си хитовият спектакъл на Театър „Възраждане“ ще посети 7 града в страната

Култура
11:07 - 09 Март 2023
1397
Фреди Меркюри тръгва на турне с последната си тайна

Спектакълът „Последната тайна на Фреди Меркюри“, който закръгли 10-годишнина на сцената на столичния Театър „Възраждане“, поема на национално турне. Десет артистични сезона и близо 150 представления след премиерата на 19 януари 2013 г. постановката продължава да бъде магнит за почитателите на Queen и Мелпомена.

Ето защо от екипа са категорични, че е крайно време да ги видят и извън камерното пространство на най-малкия софийски театър. От началото на пролетта те предприемат рейд към някои от най-представителните зали на осем български града: Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Габрово, Стара Загора, Бургас и Ямбол.

Героите в „Последната тайна на Фреди Меркюри“ са реални личности, макар и легенди, а случващото се между тях на сцената – вероятно фикция, макар някои от техните фрази да са били произнесени наистина от тях или…за тях. Историята в пиесата не е онази от „правоверните“ биографии на певеца, нито от известния филм за него – „Бохемска рапсодия“.

Кратък поглед към датите на излизане показва, че спектакълът е роден 5 години по-рано. При това – от изцяло български екип. Автор на пиесата е Ирина Гигова, сценичната версия и постановката са на режисьора Съни Сънински, хореографията е на Мила Искренова, а сценографията и костюмите – на покойната вече голяма театрална художничка Невяна Кавалджиева. В ролите са актьорите Свежен Младенов, Георги Златарев, Анатоли Лазаров, Мариана Жикич, Лиляна Шомова и Донка Аврамова-Бочева.

Турнето започва на 20 март от Варна и ще финишира на 16 юни в Ямбол.