Френски кораб спаси 45 мигранти от Ламанша

Новини
12:59 - 29 Ноември 2020
643
Френски кораб спаси 45 мигранти от Ламанша

Четиридесет и пет мигранти, включително бременна жена и деца, бяха спасени в Ламанша, след като импровизираната им лодка се оказа „в беда" край Дюнкерк, съобщиха френските власти, цитирани от БГНЕС.

Някои от хората „изглеждаха в състояние на хипотермия", след като бяха качени на борда на патрулен кораб, се казва в изявление на френската префектура, отговаряща за Ламанша и Северно море. Първите реагирали на инцидента и граничната полиция поели грижа за мигрантите, които са били „наред и здрави", когато били изкарани на брега в Кале.

Тихото време този уикенд породи опасения сред френските морски спасители, че по-голям брой мигранти от обикновено ще се опитат да премине към Великобритания, каза източник, близък до спешните служби.

Тук може да откриете още новини от света!

С натоварен трафик и мощни ветрове и течения, пресичането на Канала може да се окаже изключително опасно за малки лодки, въпреки краткото разстояние между Кале и британското пристанище Дувър.

В края на октомври четирима души загинаха, а трима бяха обявени за изчезнали при най-смъртоносния единичен инцидент с мигранти, опитващи се да прекосят Ламанша. От 2018 г. все повече хора се опитват да преминат по море от Франция до Великобритания.