Френските власти обискираха дома на спътницата на Ален Делон

Децата на актьора се оплакаха, че жената малтретирала баща им

Свят
12:49 - 27 Юли 2023
4472
Френските власти обискираха дома на спътницата на Ален Делон

Домът на "спътницата" на Ален Делон, Хироми Ролен, в парижко предградие беше претърсен вчера след две жалби от децата на френската филмова легенда Ален Делон, твърдящи, че тя го е подлагала на морален тормоз, което тя отрича, предаде АФП. 

Трите деца на Ален Делон - Анушка, Ален-Фабиан и Антони Делон подадоха жалба на 5 юли. Те осъдиха "унизителното и агресивно отношение" на жената към Ален Делон и децата му, както и "действията й, насочени към пощата и телефонните съобщения на актьора, и ударите, които е нанесла на кучето му", се посочва в изявление на прокуратурата в Монтаржи.

"В подписана декларация, приложена към жалбата, се посочва, че Ален Делон се присъединява към нея", се казва в изявлението.

Антони Делон е подал и втора жалба за "умишлено насилие и сиквестиране срещу уязвимо лице, злоупотреба със слабост и морален тормоз", съобщи той за АФП, като се е позовал на "факти, установени в продължение на година и половина".

Предварителното разследване е започнало на 6 юли.

Хироми Ролeн, която е експулсирана на 5 юли от имението на актьора в Души, писа до прокурора на Монтаржи, за да оспори обвиненията и също подаде жалба на 7 юли.

Според адвоката на децата на Делон, Кристоф Айела, "след сърдечно-съдовия инцидент на г-н Ален Делон през 2019 г., тази жена (Хироми Ролен), която се е преместила в дома му, става все по-агресивна и унижаваща него и децата му". Адвокатът добавя, че тя "постоянно изолира Ален Делон от близките му приятели и семейството му, като използва маневри и заплахи".

През 2021 г. Ален Делон представя Хироми Ролен като своя "японска спътница" в документален филм по TV5 Monde, като възхвалява присъствието й "по време на неговото възстановяване ". Тя е до него на погребението на актьора Жан-Пол Белмондо през септември 2021 г. и го придружава на премиерата на филма на сина му Ален-Фабиан през пролетта.

Ролен, която работи като асистент-режисьор в няколко филма през 80-те и 90-те години на миналия век, представя своята версия за събитията в документ от 39 страници, изпратен до прокурора в Монтаржи. В него тя отрича думата "спътница" и говори за "интимна връзка" с Ален Делон, с когото се запознава през 1989 г. по време на снимките на филм. Тя обяснява, че се е преместила в къщата на Души през 2006 г., за да "живеят като двойка". Хироми Ролен също така настоява, че децата на звездата "никога не са приемали съществуването на тяхната любовна връзка".

През 2017 г. Ален Делон обяви края на кариерата в киното. Актьорът, който получи инсулт през лятото на 2019 г., се снима в повече от 90 филма сред които "Роко и неговите братя", "Гепардът", "Басейнът", "Зоро". На филмовия фестивал в Кан през май 2019 г. Делон беше удостоен с почетна "Златна палма" за цялостната си кариера в киното.
/ХТ/