Френският посланик паркира като пейзан пред НДК

Новини
18:00 - 24 Септември 2019
8533
Френският посланик паркира като пейзан пред НДК

Новоназначеният френски посланик в България – нейно превъзходителство г-жа Флоранс Робин, започна с гаф работата си в София. Лимузината, която превозва 60-годишната дама, бе заснета паркирана неправомерно върху прясно ремонтираната пешеходна алея пред НДК.

 Нейно превъзходителство Флоранс Робин събра негативи заради нахално паркираната й лимузина пред НДК

Оказа се, че Флоранс Робин е присъствала на официално светско събитие в НДК в понеделник вечерта, а заради дъжда, изсипал се над София, нейният шофьор, вероятно българин, „пейзански” е паркирал автомобила досами парадния вход на НДК, за да не се намокри „мадам”.

След като снимките на посланическия автомобил „Рено Талисман”, паркирал в грубо нарушение върху пешеходната алея пред НДК, бяха публикувани във фейсбук групата „Забелязано в София”, мнозина предположиха, че виновна за гафа е именно посланик Флоранс Робин, която според тях е заповядала на шофьора да я достави досами парадния вход на Националния дворец на културата.

Служебният автомобил на посланика на Франция в България, паркиран върху неотдавна ремонтираната пешеходна алея до НДК

Флоранс Робин встъпи в длъжност в началото на септември, след приключването на мандата на посланик Ерик Льобедел. Нейно Превъзходителство е дебютантка в дипломацията. До номинирането ѝ за посланик в София тя в продължение на две години е била ректор на академията на Нанси-Мец. Оглавявала е и академиите в Гвиана, Руан и Кретьой.

Три години е генерален директор, отговарящ за училищното образование във Франция, като е първата жена, назначена на този пост. Единствената жена посланик на Париж в България преди г-жа Робин е Кристиан Малишенко, която ръководи дипломатическата мисия по времето на соца от 1975 до 1980 г.