Френският съд върна живота на Винсент Ламбер

Обрат в знаков случай с евтаназия

Новини
12:34 - 21 Май 2019
2195
Френският съд върна живота на Винсент Ламбер

Френският съд нареди докторите да включат отново животоподдържащата апаратура на мъж в кома, чиято история започна дебат относно правото да умреш във Франция, съобщава БГНЕС.
Докторите започнаха да изключват животоподдържащите апарати на Винсент Ламбер в понеделник, преди да пристигне заповедта на съда.
Ламбер е във вегетативно състояние от 2008 г. след инцидент с мотор. Грижата за него раздели страната и семейството му. Неговата съпруга настоява тръбите, които го хранят, да бъдат изключени, но родителите му, които са силно религиозни, настояват той да бъде държан жив. Майката на Ламбер – Вивиан, приветства настоящото решение като "много голяма победа" в нейната борба да запази сина си жив. "Те ще възстановят храненето му и ще му дадат вода. Веднъж и аз съм горда от решението на съда", каза тя. По-рано докторите бяха спрели водата и храната му, за да спазят желанието на съпругата му и други негови роднини. А съдът беше наредил, че може да бъде изключена животоподдържащата апаратура на Ламбер и този процес започна в понеделник малко преди отмяната.