Фулъм обърна Съндърланд за Купата

Спорт
00:40 - 09 Февруари 2023
2050
Фулъм обърна Съндърланд за Купата

Фулъм надви Съндърланд като гост с 3:2 в преиграване от 1/16-финалите на ФА Къп. Головете за „котиджърс“ вкараха Хари Уилсън, Андреас Перейра и Лейвин Курзава, докато за „черните котки“ се разписаха Джак Кларк и Джулиъс Бенет. По този начин Фулъм си осигури мач срещу Лийдс в 1/8-финалите на надпреварата.

Гостите от Лондон тръгнаха по-уверено в мача и поведоха след само 8 минути игра. Карлос Винисиус достави топката до Хари Уилсън, който с удар по земята препарира вратаря на Съндърланд.

Втородивизионният тим опита да се върне в мача, като в 54-ата минута само добрата намеса на Марек Родак спря Патрик Робъртс, който стреля отблизо.

Амад Диало успя да преодолее Родак 3 минути след това, но при удара му защитник на Фулъм блокира пътя на топката към вратата.

Точно преди изтичането на час игра Александър Митрович успя да запази една топка в очертанията на терена и я подаде към границата на вратарското поле, където защитата на Съндърланд бе забравил Андреас Перейра, който вкара безпроблемно за 2:0.

Атаките на Съндърланд дадоха реззултат в 77-ата минута, когато Джак Кларк получи цялото време на света, нагласи си топката на десния крак и с фалцов удар от 15-16 метра върна едно попадение за своя тим.

Фулъм реши мача в 82-ата минута, когато Шейн Дъфи свали топката с глава за Лейвин Курзава в наказателното поле и левият бек прати топката в мрежата за 3:1.

В първата минута на добавеното време надеждата на домакините се върна, след като Джуисън Бенет изпревари стражът на лондончани и вкара втори гол за своя тим. До края на срещата обаче не паднаха повече попадения и Фулъм продължава напред в турнира.