Фулъм пише история, Челси затъва

Жоао Феликс с червен картон в дебюта си

Спорт
00:03 - 13 Януари 2023
2617
Фулъм пише история, Челси затъва

Фулъм записа четвърта поредна победа в Премиър лийг за първи път в историята си, а жертва на "котиджърс" стана намиращият се в криза Челси, който продължава да затъва в класирането.

Дебютът на Жоао Феликс с екипа на "сините" се превърна в пълен провал. Португалецът беше титуляр и игра много силно преди почивката, но в средата на второто полувреме при 1:1 получи директен червен картон, а малко по-късно Винисус вкара дебютния си гол за Фулъм и донесе победата на тима си.

За домакините се разписа и Вилиан, който накза бившия си отбор в 25-ата минута, а Калиду Кулибали даде надежди на Челси с изравнително попадение в 47-ата.

Дори равенство щеше да е достатъчно на Фулъм, за да изпревари Ливърпул и да се настани в топ 6, но сега отборът има аванс от 3 точки пред мърсисайдци. 

Челси пък пропусна да се изравни със състава на Марко Силва и остана само с една победа последните си 8 двубоя в Премиър лийг, като е на 10 точки от топ 4 и на същата дистанция от зоната на изпадащите.

Фулъм не беше постигал 4 последователни победи в елита на английския футбол от сезон 1965/66. "Котиджърс" бяха в серия от 7 поредни загуби срещу Челси и цели 21 мача без победа над "сините", но тя приключи с днешния обрат.

Домакините отправиха само три точни удара в срещата, но два от тях бяха голови, а Челси се разписа само веднъж от общо 10 изстрела в очертанията на вратата.