Фурор! Лятото дойде в София с "Мамма миа" (СНИМКИ)

Любопитно
17:37 - 29 Април 2021
6711
Фурор! Лятото дойде в София с "Мамма миа" (СНИМКИ)

Лятото в София подрани с два месеца, благодарение на мюзикъла "Мамма миа", който се завърна триумфално на сцената на Софийска опера. Хитовият спектакъл на режисьора Пламен Карталов бе игран в сряда вечерта в голямата зала на Операта, която бе пълна на 50 % със зажаднели за изкуство зрители, както повеляват все още действащите в страната здравни мерки.

"Мамма миа" вече три години се играе при голям успех не само в София, а и на откритите сцени в страната, но сега спектакълът носеше по-особен емоционален заряд, тъй като беляза завръщането си на сцената в Операта след дългата принудителна пауза от началото на есента досега.

В романтичната комедия, развиваща се на гръцки остров, създадена по вечните песни на шведската група АББА, участват плеяда от талантливи артисти и музиканти като Весела Делчева, Владимир Михайлов, Симеон Владов, Людмила Козарева, Александър Георгиев, Елена Стоянова, Силвана Пръвчева, Радослав Владимиров, Калин Душков, Георги Джанов, Аделина Томова, Цветелина Коцева и Пламен Гранжан.

„Мамма миа“ е създаден по песните на АББА, чиито автори са бившите членове на групата  Бени Андерсон и Бьорн Улвеус. Диригент на оркестъра е Светослав Лазаров. "Гръцката" сценография е дело на Нела Стоянова, а костюмите - на Християна Михалева.

Близо половин час възторжената публика стоя на крака и аплодира бурно артистите, които от своя страна се раздадоха максимално на сцената. Някои от тях споделят, че им е тъжно да пеят пред половин пълна зала заради мерките, които важат заради пандемията, но за сметка на това чувстват, че публиката ги дарява с по-бурни аплодисменти, компенсирайки по-малкото зрители.

А певците и актьорите отговориха на зрителите с няколко биса, изпълнявайки някои от хитовете като "Honey, Honey", "Money, Money", "Dancing Queen", "Mamma Mia", и излизайки няколко пъти на бис и за поклон пред възхитената публика. А зрителите пяха и танцуваха в такт с артистите. Песните на АББА звучат в мюзикъла в талантлив превод на български език. 

Жизнерадостното настроение, което създадоха артистите от "Мамма миа", облечени с пъстроцветни дрехи, морето, палмите, вятърната мелница и бяло-сините къщи в гръцки стил, се предаде на публиката, която въпреки пролетния дъжд, си тръгна от Софийска опера с лятно настроение.

Хитовете на АББА ни разказват оживената и шумна история за една млада жена, която издирва собствения си баща. Този слънчев и забавен разказ се развива на един райски гръцки остров. В навечерието на нейната сватба, силното желание на една дъщеря да открие самоличността на баща си, връща трима мъже от миналото на майка ѝ обратно на острова, който са посетили за последно преди 20 години. 

"Страхотно изживяване, невероятна магия, така се заредихме", споделиха зрители пред Lupa.bg и изразиха специални благодарности към Софийска опера и към невероятните певци и артисти от "Мамма миа".

"Имах нужда от такъв спектакъл. Великолепен е! Артистите са чудесни! Поклон пред тях!", казваха и други хора от публиката. А след страхотния мюзикъл малко момиченце причака всички актьори и певци и ги поздрави по искрено по детски.

Снимки: Lupa.bg