Футболист кани феновете си да се грижат за бездомни кучета

Уругвайският халф Ариел Лопес се грижи за 34 бездомничета

Новини
15:28 - 23 Април 2023
1616
Футболист кани феновете си да се грижат за бездомни кучета

Уругвайският халф на румънския футболен клуб "Бузъу" Ариел Варела Лопес, който се грижи за 34 бездомни кучета, кани феновете на отбора да дойдат на мачове на стадион Кранг в източния окръг Бузъу и да дарят храна за кучетата, които са в приют. Това е  част от кампания, която той ще проведе през останалите мачове (плейофи) до края на сезона в Лига 2 на Румъния, предаде БТА, цитирайки румънската агенция Аджерпрес.

Зрителите, присъстващи на следващите футболни мачове на "Бузъу", ще имат възможност да се включат в кампанията „Да обичаме кучетата на Ариел!“, като даряват храна на специално място.

27-годишният Ариел Лопес е за втори  сезон в отбора на Бузъу и живее в Румъния от 4 години, след като напусна клуб в Испания. Той е любител на животните, притежава няколко домашни кучета и решава да помогне на изоставените кучета в частен приют. Той се грижи за 34 кучета, но броят им расте всеки ден. Затова излезе с идеята да помоли привържениците си за подкрепа, за да осигури необходимата храна за кучетата.

„Мислех да направя нещо за кучетата в приюта, за които се грижа, защото няма източници на храна. На входа на стадиона за мача със "Стяуа" и другите мачове, които следват, четири, може би пет, феновете, които дойдат, могат да дарят тук всичко, което би ни помогнало. Чували със суха храна, храна в консерви от пазара, храна като цяло. Има 34 кучета и ще дойдат още. Както знаете, след 14 дни бездомните кучета се евтаназират. Тези кучета са взети от обществения приют в частен от няколко жени, които нямат подкрепа. От миналия септември разбрах за приюта и оттогава ходя всяка седмица, за да им занеса храна“, каза пред Аджерпрес Ариел Лопес.