Футболист на 2019-а е Димитър Илиев!

Футбол
19:01 - 05 Януари 2020
4358
Футболист на 2019-а е Димитър Илиев!

Футболист №1 в 59-ата анкета сред спортните журналисти за 2019-а е Димитър Илиев, нападателят на Локомотив (Пловдив)!

На второ място бе класиран Антон Недялков със 172 гласа, който получи наградата си от вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев.

Футболист №3 на България за 2019 година стана националът Васил Божиков с 62 гласа, който получи наградата си от легендата Емил Костадинов, съобщи Sportal.bg.

В анкетата са гласували 112 спортни журналисти. Водещи на събитието са Натали Трифонова и Костадин Крантев.

Наградата за мъжество "Лъвско сърце - Трифон Иванов" получи вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов. През 2019 година опитният футболист се завърна на терена след продължително възстановяване.

Призът за най-красив гол получи Ален Ожболт от Локомотив (Пловдив). Попадението на звездата на "смърфовете" от финала за Купата на България срещу Ботев (Пловдив) спечели в конкуренция с други 14 ювелирни изпълнения. Наградата получи спортният директор на Локомотив Георги Иванов - Гонзо.

След това Пламен Марков награди Евдокия Попадинова за най-добра в женския футбол на България за 2019 година. Тя благодари на семейството си и на своя любим и призна, че сезонът е бил изключително труден за нея.

Станислав Иванов от Левски спечели в категорията "Най-прогресиращ млад футболист". Наградата му беше връчена от селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров.

За най-добър чужденец в родния шампионат спортните журналисти определиха голмайстора на Лудогорец Клаудиу Кешерю. Той получи приза от бившия национал Гошо Гинчев.

Най-добрият футболист на България за 1981 година - Георги Велинов, обяви и награди победителя в категорията "Най-добър вратар за 2019 година" - Пламен Илиев.

Антон Недялков от Лудогорец стана най-добрият защитник на 2019 година. Наградата му беше връчена от героя от САЩ'94 Цанко Цветанов.

За най-добър халф в efbet Лига за изминалата година беше избран звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев.

Най-добър нападател за 2019 година стана голмайсторът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев, който остави зад себе си Кешерю и Мартин Камбуров, а получи приза от Георги Иванов - Гонзо.

По традиция при треньорите награди получиха първите трима в класацията. Трети се нареди Станислав Генчев, който водеше Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа през есента. Генчев беше награден от Лъчезар Танев. Втори остана наставникът на Левски Петър Хубчев. Приза получи изпълнителният директор на "сините" Павел Колев. Наставникът №1 стана Стойчо Младенов, спечелил Купата на Казахстан с Кайсар. Наградата получи Мирчо Димитров от ръцете на националния селекционер Георги Дерменджиев.

Специална награда "Постижение за историята" беше присъдена на бившия капитан на Локомотив (Пловдив) и Черно море Георги Илиев, който през 2019 година стана рекордьор по мачове в efbet Лига. Отличието прие собственикът на "смърфовете" Христо Крушарски.

По идея на списание "Спринт" организаторите дадоха приз на някои от легендите на родния футбол, които не са имали щастието да станат "Футболист на годината". Валентин Михов награди последователно: Димитър Якимов, Наско Сираков, Божил Колев и Добромир Жечев.