Футболистите на Бетис срещу хомофобията

Спорт
17:28 - 13 Юни 2023
1830
Футболистите на Бетис срещу хомофобията

Играчите на Реал Бетис Борха Иглесиас и Айтор Руйбал се включиха в публична битка с хомофобите сред футболните фенове в Испания, след като тяхна снимка беше подигравана, че носят чанти.

Снимка в Instagram на Руйбал, Иглесиас, Хуанми, Виктор Руис и Виктор Камараса от сватбата на член на техническия екип на Бетис беше посрещната с порой от хомофобски коментари в социалните медии, на които Руйбал отговори със серия от съобщения в Туитър.

„След разочарованите опити на гласовитото малцинство да се подиграе с моя колега Борха Иглесиас заради дрехите ни, които нямат нищо общо със сексуалната ориентация, искам да кажа – всеки човек трябва да бъде уважаван, независимо от сексуалната ориентация. Трябва да се отдалечим от всякакви фобии за нормален живот в обществото. Проблемът е с тези, които имат непоносимост и комплекси“, пише Руйбал.

Иглесиас, който лакира ноктите си преди няколко сезона, за да привлече вниманието към хомофобията и дискриминацията, също се включи с коментар.

„Всеки път, когато възникнат такива ситуации, те ми дават допълнителна сила да се боря, за да може всеки да се наслаждава на живота си. Тези, които все още са в праисторическата епоха, мога само да ви изпратя смелост, защото трябва да е трудно да не се развивате и да не се натоварвате с подобни теми“, написа Иглесиас.