Футболна гавра с Пепи Готиното за ЧРД (СНИМКА)

Заклетият фен на "Арсенал" Москов получи като подарък екип на смъртния враг "Тотнъм"

През ключалката
20:10 - 13 Декември 2019
5835
Футболна гавра с Пепи Готиното за ЧРД (СНИМКА)

Приятели на бившия здравен министър д-р Петър Москов си направиха солена шега с него като за предстоящия му рожден ден му подариха екип и сувенири на заклетия му футболен враг "Тотнъм", узна Lupa.bg. Както е известно десният политик е върл привърженик на английския "Арсенал" и на публични места често се появява с тениска на любимия си отбор. 

Всички запалянковци по света знаят, че "Тотнъм" има дългогодишна вражда със съседите си "Арсенал", а срещите между тях са известни като Дербито на Северен Лондон.

"Започнаха подаръците за предстоящия ми рожден ден. Както се казва, с такива приятели врагове ти не трябват", написа Москов и публикува снимка на щедрите подаръци от Англия. Те включват тениска на "Тотнъм", чаша, химикалка, ключодържател, календар за 2020 г. с футболистите от вражеския отбор, както и табелка с адреса на техния стадион - "Уайт Харт Лейн" №17. 


На 17 декември Пепи Готиното, както често е наричан екс министърът и бивш член на ДСБ, навършва 49 години. Явно някои негови приятели са подранили с подаръците. 

Като здравен министър Петър Москов се появяваше с тениска на "Арсенал". Той пристигна облечен с фланелката на любимия си отбор на пресконференция в министерството на 3 август 2015 г. Тогава той обясни, че идва в този вид в чест на победата на любимия му клуб срещу "Челси" с 1:0 в турнира "Къмюнити Шийлд". Москов коментира, че победата се дължи на това, че мачът е бил срещу "посредствен отбор".

На въпрос дали по този начин се закача с премиера Бойко Борисов, който е фен на "Челси", министърът отговори шеговито: "Така ли?".

От поредица изказвания на Москов и Борисов преди време стана ясно, че докато анестезиологът бе министър на здравеопазването двамата с премиера често се обзалагаха за резултатите от мачове от Шампионската лига.