Футболният съюз отложи решенията за инцидентите в мача ЦСКА - "Лудогорец"

Мачът беше спиран заради димки и факли

У нас
19:24 - 12 Декември 2023
2234
Футболният съюз отложи решенията за инцидентите в мача ЦСКА - "Лудогорец"

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз (БФС) отложи разглеждането на инцидентите от мача между ЦСКА и "Лудогорец" от 20-ия кръг в Първа лига. След заседанието на комисията беше съобщено, че решението се отлага "за събиране на допълнителни доказателства за следващото си редовно заседание".

Двубоят през уикенда, спечелен от "Лудогорец" с 1:0, завърши по скандален начин. След победния гол на Спас Делев фенове на червените, отговарящи за охраната на Сектор Г, се озоваха в близост до терена. При създалата се суматоха треньорът на вратарите Здравко Здравков беше ударен.

Освен това няколко пъти мачът беше спиран заради димки и факли.

ЦСКА подлежи на санкции както за нахлуването на феновете, така и за многократното изстрелване на факли и използване на димки.

След 20-ия кръг са наложени глоби за общо 10 200 лева. От тях 3000 лв. са за "Левски" за нецензурни скандирания на феновете, а по 2000 лв. са глобени "Ботев" (Пловдив) и "Локомотив" (София) за обидни скандирания, както и "Берое" заради факли и димки.

През настоящия сезон Българският футболен съюз (БФС) увеличи драстично глобите за нецензурни скандирания. Също така още през октомври на годишна база санкциите към клубовете вече бяха по-високи с 55 хиляди лева.