Г(р)аф Игнатиев: След ремонта пак ремонт

Общество
15:00 - 26 Юни 2019
2638
Г(р)аф Игнатиев: След ремонта пак ремонт

По-малко от 1 месец след официалното обявление на Столичната община, че емблематичната улица "Граф Игнатиев" в центъра и готова и предългият ремонт е приключил, трамвайният булевард отново осъмна в прахоляк от машини на строителя "Джи Пи Груп". Заради издънката централната отсечка вече се нарича „Г(р)аф Игнатиев“.

Тази сутрин работници от фирмата наново затвориха участъци от улицата, за да изкопаят вече сложените скъпи линейни сифони и да ги поставят наново, след като "Графа" се наводни при последните поройни дъждове. По информация на Lupa.bg отговорните за изпълнението на ремонта изобщо не са спазили изискванията за наклон на настилката към сифоните, което доведе до образуването на огромни локви с дъждовна вода в последните дни. 


На места те вече са оправени, но при площад "Гарибалди" ремонтът ще продължи, защото там вирът се образува не само заради този конструктивен проблем, а и заради слабо изпълнение по други изисквания на възложителя, разкри един от операторите на багери по улицата.  

Същото е положението и с улица "Солунска", където можеше спокойно да се плава с малка лодка след бурята в София във вторник. Там пък най-вероятно ще се наложи наново да се преправят десетки метри от бордюрите.