Габрово чества Трети март (ПРОГРАМАТА)

Общество
12:01 - 20 Февруари 2023
1858
Габрово чества Трети март (ПРОГРАМАТА)

Домакинството на местните тържествата на Шипка по повод Националния празник на Република България тази година се пада на Община Габрово. Празничната програма в Габрово започва на 1 март с дискусия с професор Петър Стоянович под мотото „За Националния празник, свободата и още незададени въпроси“ от 17:30 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

На 2 март от 18:00 часа в спортна зала „Орловец“ ансамбъл „Чинари“ представя музикално-танцов спектакъл „Възрожденски разказ.

Празничният 3 март ще започне с панихида в памет на загиналите за Свободата в храм „Успение на Пресвета Богородица“ в 9:00 часа, на площад „Възраждане“ от 9:30 часа ще бъде издигнат националния ни флаг. Програмата продължава в подножието на връх Свети Никола и Паметника на Свободата. От 11:00 часа ще се състои „България ПЕЕ с Йордан Камджалов и участието на хора на Музикална лаборатория за Човека“ при тържествения подход към Паметника на Свободата, от 11:30 часа ще бъдат поднесени цветя и венци.

Община Габрово по традиция е подсигурила организиран транспорт за желаещите да посетят тържествата. Автобусите тръгват от 8:30 часа от площад „Възраждане“ и са до предела на прохода „Шипка“.