Габровски с експеримент? Мъжете не успяха да преборят престъпността, ще го направят дамите!

Силовите МВР и правосъдие в ръцете на две нежни жени

Общество
15:30 - 12 Декември 2022
4972
Габровски с експеримент? Мъжете не успяха да преборят престъпността, ще го направят дамите!

Проектокабинетът на проф. Николай Габровски впечатлява с иновацията си, след като в него за ръководители на МВР и Правосъдното министерство се предлагат две крехки дами. Благородна Макева ще е начело на вътрешното министерство, а Миглена Тачева ще следи праворазадаването. 

Дълги години десетки министри мъже ставаха за смях и не можеха да се преборят с престъпността, което ни спря и за Шенген. Бандитите в България отдавна са богопомазани и с парите от престъпната си дейност винаги оправят бакиите си. 

Дали Благородна Макева ще се окаже жестоката лейди за престъпниците на пук на благото си име?

Опитът й в системата на МВР е безспорен, остава само да взима силни решения и да е безкомпромисна към корупцията, защото това явление го има дори в структурата, която евентуално ще й бъде поверена, случаите от последните години го доказаха по категоричен начин. 

Миглена Тачева пък се слави като "желязна лейди" още от първия си мандат, когато тя се забърка в скандал за конфликт на интереси с брат си, който уж щял да става нотариус, но после се отказал, когато шума в медиите направи публичен този факт. 

Тачева се помни и като човек, който се чувстваше обиден на журналистически коментари за работата й и звънеше на главни редактори за да се разправя с тези, които анализираха работата й като правосъден министър. При нея от Европа дойдоха доклади, които не ни зарадваха чак толкова. 

Важното е все пак, ако този кабинет бъде избран, двете дами да се преборят с престъпността и ако това се случи, можем после да се съгласим и Лена Бориславова да наследи Иван Гешев на поста главен прокурор, когато изтече мандата му.