ГАДОВЕ! Бежанци се погавриха с православен храм в Лесбос

Топ
10:00 - 03 Март 2020
4458
ГАДОВЕ! Бежанци се погавриха с православен храм в Лесбос

Гръцките медии разпространиха кадри от оскверняване на православния храм "Св. Георги" на остров Лесбос (Митилини). Там е преминала вълна нелегални мигранти от Турция, стана ясно от фейсбук групата LesvosPost.com. На снимките ясно се виждат надписи по стените на Божия дом, ограбена утвар, обърнати икони, мръсотия, хаос, счупени съдове. Дори олтарът е осквернен.

"Това е резултатът от онези, които са се запътили към цивилизования свят на Западна Европа", пишат под снимките потребители на социалната мрежа. "Шок и ужас" е най- честият коментар на гърците, които в социалните мрежи се възмущават от гаврата със святото място на едно от най-посещаваните места в Гърция. Поклонниците предпочитат остров Милитини, заради манастира на "Св. Рафаил" и чудотворната икона на Св. архангел Михаил.

Остров Лесбос е едно от местата в Гърция, което пострада най-силно от наплива от нелегални мигранти от Африка и Близкия Изток. Маршрутът им е през Турция към Западна Европа. Основният поминък на гръцкия остров - туризмът, е сринат, заради присъствието на тези хора, които са преобразили принципно спокойния остров Митилини.