Гаф: Байдън обърка президента с премиера на Черна гора

Той поздрави Здравко Кривокапич вместо Мило Джуканович за Деня на държавността

Куриози
08:22 - 13 Юли 2021
2712
Гаф: Байдън обърка президента с премиера на Черна гора

Президентът на САЩ Джо Байдън изпрати поздравително писмо до президента на Черна гора Мило Джуканович, като го обърка с премиера на страната Здравко Кривокапич. Текстът на писмото с грешката беше публикуван в понеделник от пресслужбата на черногорския лидер, предава ТАСС.

Байдън поздрави Джуканович за Деня на държавността на Черна гора, който се отбелязва на 13 юли, и за четвъртата годишнина от членството на страната в НАТО. „Поздравявам ви с четвъртата годишнина от членството на Черна гора в НАТО. Присъствието на Черна гора развива съвместимостта на съюзниците и укрепва регионалната и глобалната сигурност, беше важно да чуя вашите представи по време на неотдавнашната ни среща на върха в Брюксел“, се казва в съобщението, цитирано от Фокус. 

Джуканович не присъства на срещата на върха на НАТО в Брюксел на 14 юни. На тази среща на държавни и правителствени ръководители Черна гора бе представлявана от премиера. Както говорител на Белия дом заяви на 15 юни, Байдън в кулоарите на срещата на върха на Алианса „проведе отделен разговор <...> с премиера Здравко Кривокапич“.