Гаф! Цветанов отмъкнал логото от еврокомунистите

Политика
15:20 - 13 Август 2020
5176
Гаф! Цветанов отмъкнал логото от еврокомунистите

Още преди партията на Цветан Цветанов да е стартирала и вече се завихрят скандалите около нея. След като тази сутрин по бтв бъдещият лидер се похвали с логото на новата формация „Републиканци за България”, Lupa.bg установи, че то е откровен копи-пейст на вече съществуващо такова.

Цветанов обясни, че логото е стилизиран компас, който ясно показва в каква посока върви. „България не трябва да има каквито и да е колебания относно своята принадлежност. „Републиканци за България" е гарант за това, че страната ни няма да изгуби посоката", дебело подчерта политикът и уточни, че тази посока е на Запад.  

Точно това буди огромното недоумение защо екипът на Цветан Цветанов буквално е изплагиатствал логото от не кой да е, а от... европейската левица. Подобна е емблемата на Party of the Europian Left, която обединява крайно левите и зелените в Европа.

А те са с доста различна идеология от претенциите на евроатлантически ориентирания Цветанов.

„Републиканското” лого на бившата дясна ръка на Бойко Борисов е близко даже и до партия „Българската левица“, учредена през 2009 г. – точно когато ГЕРБ идват на власт.

„Учудващо е как Цветанов е допуснал такова недоразумение...! От толкова партии в България, явно дизайнерите вече тотално са се изчерпали", коментираха неловката ситуация в социалните мрежи.