ГАФ на стария ДЖО: Байдън се загуби, закъсня и за среща с Елизабет II (СНИМКИ)

На срещата на Г-7 кралицата разряза с церемониален меч тортата по случай 95-ия си юбилей

Актуални новини
10:07 - 13 Юни 2021
20052
ГАФ на стария ДЖО: Байдън се загуби, закъсня и за среща с Елизабет II (СНИМКИ)

Президентът на САЩ Джо Байдън и съпругата му Джил пристигнаха на срещата на върха на Г-7 по-късно от кралицата на Великобритания Елизабет II, като по този начин нарушиха протокола.

Според „Дейли Стар“ правилата предвиждат, че членовете на кралското семейство трябва да пристигнат последни и да напуснат събитието първи. Всички гости са длъжни да се съберат преди появата на кралицата.

Двойката Байдън обаче пристигна няколко минути след като там бяха Елизабет II, принц Чарлз и принц Уилям и техните съпруги.

Въпреки това забавянето на американския лидер не се отрази на настроението на британската кралица. Тя разговаряше приятелски с гостите, включително с Байдън и съпругата му.

По-рано телевизионен канал ITV News публикува видео как 78-годишният американски президент се лута в ресторанта по време на срещата наГ-7, след като е "изгубил" за кратко съпругата си.

Срещата на Г-7 в събота съвпада и с деня, за който бе насрочено официалното празнуване на рождения ден на британската кралица Елизабет II. Нейно Величество е родена на 21 април 1926 г., но тържествата по случай рождения ѝ ден по традиция се провеждат на втората събота от юни. Тази година това е 12 юни.

По време на форума 95-годишната кралица почерпи с торта, която настоя да разреже сама, при това с церемониален меч.

Тази година кралицата преживя голям удар, след като загуби съпруга си принц Филип, който почина на 99 години месеци преди да навърши 100.