Гала ражда на 53 години

Нещо за четене
13:59 - 08 Юли 2020
355724
Гала ражда на 53 години

Водещата на предаването "На кафе" по Нова телевизия Гала прави опити да забременее чрез метода инвитро с донорски яйцеклетки, научи Lupa.bg. Тв водещата и половинката й Стефан бяха засечени в известна столична клиника, занимаваща се с инвитро процедури.

53-годишната блондинка вече е във възраст, която не й позволява да стане биологична майка, твърдят специалисти. Блондинката ще използва яйцеклетка на друга жена, която е съгласна доброволно да дари шанс на водещата да роди дете на по-младият си мъж Стефан.

"Забременяването с донорски яйцеклетки е единственият вариант за жените, които не са в състояние да произвеждат свои собствени. Най-често реципиентите на донорски яйцеклетки са пациенти в напреднала репродуктивна възраст- 40 и повече години. Процедурата по инвитро оплождане с донорски яйцеклетки обикновено има висока успеваемост поради това, че се използват яйцеклетки от млад, здрав донор с доказана фертилна функция", обясняват специалистите в областта.

Всъщност самата Гала преди няколко месеца призна, че със Стефан никога не са бягали от идеята за общо дете съзнателно и не са се пазили.