Гълъб Донев ли ще е служебен премиер?

Райков, Касидова, Зарков, Лечева и Джамбазов също влизат в кабинета

Топ
20:48 - 27 Юли 2022
7799
Гълъб Донев ли ще е служебен премиер?

Би Ти Ви публикува информация от свои източници за това кой ще участва в новия служебен кабинет на Румен Радев. От медията уточняват, че информацията за това е само спекулативна.

Упорито се спряга името на Гълъб Донев за служебен премиер. Той е бивш служебен министър на труда и социалната политика и настоящ секретар на президента. Пред медията самият Донев отрече да са водени разговори с него. Името му се завъртя още преди няколко седмици

За вицепремиер и министър на външните работи се спряга името на посланика ни във Великобритания Марин Райков. Той отказва да коментира темата.

Правосъдното министерство се очаква да отиде при депутата от БСП Крум Зарков. Друг вариант е доц. Наталия Киселова. За министър на икономиката се спряга икономистът и бивш заместник-министър на икономиката в кабинета „Сакскобургготски“ София Касидова.

Министерството на младежта и спорта навярно ще се оглави от бившата състезателка по стрелба и политик от БСП Весела Лечева. Тя, Касидова и Зарков не отговаряха на мобилните си телефони днес.

За министър на здравеопазването се спряга д-р Славейко Джамбазов. Той е известен здравен консултант. Джамбазов отрекъл да е говорено с него и уточнил, че не желае да се занимава с политика.