Галерия "Оборище 5" отвори врати с картини на Пикасо, Дали и Анди Уорхол

Изложбата "Love Is In the Air" е посветена на месеца на любовта

Култура
12:50 - 11 Февруари 2021
5749
Галерия "Оборище 5" отвори врати с картини на Пикасо, Дали и Анди Уорхол

От 11-и февруари до 6-ти март в салонната зала на галерия “Оборище 5” любителите на изобразителното изкуство ще могат да се насладят на тематичната изложба, посветена на месеца на любовта – LOVE IS IN THE AIR @OBORISHTE 5.

Официалното откриване на експозицията се състоя на 10-ти февруари. Специално за събитието художникът Борче Ристовски използва стените във фоайето на галерията за направата на арт инсталация със световния символ на любовта – сърцето.  

LOVE IS IN THE AIR @OBORISHTE 5 е изложба за любовта в изкуството и красивото в живота. Тя е приютила творби на едни от любимите по цял свят модернисти като Пабло Пикасо, Салвадор Дали и Анди Уорхол, актуалните имена от Америка и Великобритания – Стивън Уилсън, Хънт Слонъм и The Conner Brothers, както и едни от най-обичаните съвременни български творци – професор Греди Асса, Хубен Черкелов, Борче Ристовски, финалистите в ежегодния конкурс “МОСТ” на галерия “Оборище 5” и Министерство на културата – Татяна Харизанова, Давид Йоан и Хейди Ефрат.

Бизнесменът Красимир Дачев, посланикът на Италия - г-жа Джузепина Зара и създателят на Галерия "Оборище 5" Деница Атанасова-Гергова

LOVE IS IN THE AIR @OBORISHTE 5 представя редки творби от серията “Волард” на Пабло Пикасо, литографии от непоказваната досега в България серия “Les amours de Cassandre” на Салвадор Дали и произведения на Анди Уорхол от серията “В дъното на моята градина”. Всички творби ще могат да бъдат закупени. Посещението на изложбата ще се осъществява при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Галерия “Оборище 5” е наследник на известната Галерия за модерно изкуство, която през годините реализира хитови изложби на Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хуан Миро, Анди Уорхол, Деймиън Хърст и др. Бидейки уникална за България и Източна Европа, Галерията и нейният създател Деница Атанасова-Гергова продължават да работят и промотират световни автори пред българската публика. Галерия “Оборище 5” е единственото място в България, в което творби на световноизвестни художници не само могат да бъдат видени, но и да бъдат закупени.