Гара "Весел Великден" за децата на Харманли

Декоративни писани яйца радват жителите на общината не само из града, но и в селата

Новини
09:27 - 19 Април 2019 (обновена)
2319
Гара "Весел Великден" за децата на Харманли

Община Харманли откри детска гара "Весел Великден" за идващите християнски празници, съобщиха от кметската управа.

Веселото влакче носи няколко огромни писани яйца в своите вагончета и предизвиква празнично настроение и много усмивки.

Едният великденски символ е изрисуван със забележителностите на Харманли - църквата "Св. Атанасий" и "Герганиния извор", а другото е червено, както традицията повелява.

Камбанен звън приканва любопитните малки пасажери да се настанят удобно в композицията за игри и снимки пред Културен център - Харманли. На Великденската площадка има още много изненади, които очакват децата на града и техните родители, допълват от общината.

Оттам уточняват, че декоративни писани яйца радват жителите на общината на още много места не само из града, но и в селата. През изминалата седмица възпитаниците на всички училища и на социалните центрове са изрисували огромни яйца, които са били поставени в центъра на града пред сградата на общината, край детската площадка на бул. България, в градинката до "Динковия магазин", пред Информационен център - Харманли и на входа на Културен център - Харманли.

В селата Иваново, Българин, Славяново и Бисер кметствата съвместно с местните училища са обособилиа великденски кътове и така са създали настроение за предстоящите християнски празници.