Гърция хвана мигранти с паспорти ментета, отпечатани в Пловдив

Нашата полиция задържа един от фалшификаторите на лични документи Петър Павлов - Растера

Топ
14:55 - 06 Март 2020
1899
Гърция хвана мигранти с паспорти ментета, отпечатани в Пловдив

Вчерашната мащабната операция на ГДБОП и полицията е проведена след информация от гръцките власти, които са заловили мигранти с български документи за самоличност. Разследването установило, че следите на фалшивите паспорти водят към Пловдив.

20 души са арестувани при акцията. Те са задържани за 24-часа и все още не е ясно колко от тях ще останат зад решетките и с какви обвинения, съобщи Trafficnews.bg.

Вчера сутринта основните входове и изходи на града бяха блокирани от патрули на Специализираните полицейски сили. Проверяваха се масово луксозни автомобили и джипове, предимно с регистрационни номера с еднакви цифри.

Според първоначалната информация акцията е имала за цел да пресече работата на престъпна група, която се занимавала с изработката и пласирането на фалшиви документи за самоличност.

След старта на операцията, планирана от антимафиотите, са били включени Специализираните полицейски сили, които са извършвали проверките на входовете на града, както и екипи на Криминална полиция.

Според полицейски източници обаче операцията не приключила с очакваните резултати. Антимафиотите пристигнали обезпечени дори с поемни лица (цял автобус военослужещи), при обиските не са намерени сериозни доказателства, уличаващи заподозрените в евентуално престъпление.

Проверени са 31 адреса. Повечето от задържаните са на възраст между 55 и 65 години. В ареста е синът на търговец на транспортни средства и бивш съдружник на един от известните местни фалшификатори - Петър Павлов - Растера.

На един от адресите полицаите се връщали три пъти. След като първоначално не открили нищо, се върнали обратно и съборили стена в едно от помещенията, тъй като според първоначалната информация фалшификатите били отзад. Разбили и една чешма, но под нея не открили очакваните неща.

Очаква се Окръжна прокуратура и Областната дирекция на полицията да излязат с резултати за акцията.