Гърция облекчава износа на медицински канабис

Атина очаква да привлече повече чуждестранни инвестиции за този бизнес

Новини
13:57 - 08 Март 2021
530
Гърция облекчава износа на медицински канабис

Гърция иска да печели повече от производството на продукти от канабис и се надява индустрията да привлече повече чуждестранни инвестиции в страната в следващите години.

Правителството в Атина представи законопроект, който трябва да улесни износа на продукти от канабис с медицинска цел, пише местното издание Kathimerini, цитирано от money.bg.

Също така нормативният акт трябва да помогне за размразяването на лицензите на компаниите от сектора, получили преди разрешение за изграждането на такива производствени мощности. По този начин те ще могат да продължат с изграждането на заводи за такъв тип медицински продукти.

Според проектозакона фармацевтични продукти от канабис ще могат да бъдат изнасяни от Гърция, без да е необходимо търговията с такива да бъде разрешена в пределите на страната за разлика от действащите в момента правила, според които това не е възможно.

Това означава, че за продуктите, предназначени за износ, няма да бъде необходимо издаването на разрешение от местната комисия по наркотичните вещества.

Заедно с това промените в законодателството ще позволят производството и продажбата на медицинска марихуана, която ще бъде за износ. Изсушените растения ще могат да се продават в пакети от до 30 грама.