Гърция обсъжда задължително ваксиниране за държавните служители

Въпреки мерките засега броят на туристите в южната ни съседка не е намалял

Свят
11:59 - 27 Август 2021
1787
Гърция обсъжда задължително ваксиниране за държавните служители

Гръцкото правителство обсъжда задължително ваксиниране не само на здравните работници, но и на всички държавни служители.

Всички неваксинирани здравни работници от 1-ви септември се отстраняват от работа, заяви категорично министърът на здравеопазването Василис Кикилиас.

Правителството игнорира ежедневните протести и дори обмисля задължителна ваксина за всички държавни служители, заяви говорителят на правителството Иконому.

Задължителният характер на ваксинацията среща категоричния отпор на опозиционните партии.

Учебната година в Гърция ще започне присъствено със задължително тестване на учениците два пъти седмично. При отказ децата няма да бъдат допускани в клас, съобщават от гръцкото образователно министерство.

Светият синод на гръцката православна църква пък задължи свещениците да присъстват на литургия само със сертификат за поставени ваксини или отрицателен тест за коронавирус.

Въпреки мерките засега броят на туристите в южната ни съседка не е намалял. Нещо повече - според данни на хотелиерите на Крит, където за втора седмица са въведени вечерен час и ограничения по заведенията, броят на туристите е достигнал нивото от 2019 г.