Гърция осигурява безплатен автобусен транспорт на студентите си

ЕС
14:20 - 09 Август 2023
2103
Гърция осигурява безплатен автобусен транспорт на студентите си

Гръцките студенти ще могат да се превозват безплатно или с отстъпка в цената на билета в градските и междуградските автобуси в страната, предаде гръцката агенция АНА-МПА, цитирани от БТА. 

С решение взето от министъра на инфраструктурата и транспорта Христос Стайкурас и неговия заместник, отговорен за транспорта, Христина Алексопулу студентите ще имат право на безплатен или намален билет за автобусния транспорт.

За тази цел са заделени 4,81 млн. евро, с които ще се компенсира цената на билетите за 30 градски и 62 междуградски автобуса, като изплащането на сумите ще започне незабавно, пише АНА-МПА.

„Осигуряваме навреме безплатен или с намалена цена транспорт на студенти с междуградските автобуси, за да се подсигури безпроблемното им придвижване от и до мястото им на обучение“, заяви Стайкурас.

Той отбеляза, че социалната политика за младите хора и техните семейства са в центъра на плановете, решенията и действията на правителството.

Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис подчерта, че Министерството на инфраструктурата и транспорта играе важна роля в планирането на развитието на страната, както и в насърчаването на реформи като интелигентните транспортни системи.