Гърция спира "Биг Брадър" заради изнасилване

Идиотска изцепка в ефир настрои цялото общество срещу шоуто

Актуални новини
11:56 - 08 Септември 2020
5186
Гърция спира "Биг Брадър" заради изнасилване

"За часове риалитито "Биг Брадър" стана по-мразено в Гърция от комшията Ердоган. Чрез социалните мрежи гръцкото общество, представители на политически партии, правителствен говорител и някои спонсори издигнаха глас и реагираха срещу сексуалното насилие над жени и изнасилванията, след като участник в гръцкия вариант на шоуто, излъчено по телевизия "Скай", заяви, че той лично трябва да бъде с момиче всеки ден, защото "в противен случай ще има изнасилване".

По отношение на представителките на нежния пол той каза, че „всеки ден ще ходя с по една да си изпразня пакета, в противен случай ще има изнасилване“. Това скандално изказване принадлежи на 30-годишния Андонис Александридис. Той го прави в разговор с други двама участници в риалити шоуто.

Реакциите първоначално бяха в социалните мрежи, където беше публикуван видеоклипът с конкретното изявление, а снощи #cancelbigbrother беше най-популярният хаштаг в Гърция.

Опозиционните партии Сириза и Движението за промяна също реагираха, като говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас заяви в официалния си профил в Tуитър, че е поискал от Националния съвет за радиоразпръскване да разследва случая за диалог с „вулгарно сексистко съдържание“, в който дори има закана за извършване на престъпление. Пецас се свързал и с телевизия „Скай".

Най-малко три компании, спонсори на "Биг Брадър“, снощи решиха да спрат да си сътрудничат с продукцията и да се оттеглят от риалити шоуто.

След всички реакции на гражданите, политиците и спонсорите, късно снощи риалити шоуто изгони невъздържания участник.