Гърция: Затворете границата за заразните българи!

Местните власти молят Мицотакис да отреже нашенците

Новини
15:06 - 28 Март 2020
4727
Гърция: Затворете границата за заразните българи!

През граничните пунктове „Маказа“ и „Кулата“ да се движат само товарните автомобили и МПС-та, превозващи работници и то при условие, че са преминали медицински прегледи, пише 24Родопи. Това искат в писмо до премиера Кириакос Мицотакис представители на местните власти и на бизнеса в Северна Гърция.

В Солун, Кавал, Комотини, Александруполис и др. признават инициативите на правителството в Атина срещу разпространението на коронавируса, но изразяват безпокойство от „увеличаващата се честота на заразените в съседните страни и нарастването на движението на български граждани към Гърция“.

Този поток застрашавал здравето на всички гърци и затова местните власти и бизнесът настояват за затваряне на всички пунктове, пише "Хронос".

Припомняме, че ГКПП "Златоград" е затворен. Ако премиерът Мицотакис изпълни исканията на местните власти и бизнес организациите, то през "Маказа" за неопределено време ще преминават само леки автомобили и микробуси, превозващи работници. През пункта не се допуска преминаването на камиони.