Гари Невил: Челси е моят фаворит за титлата

Спорт
17:55 - 18 Октомври 2021
1812
Гари Невил: Челси е моят фаворит за титлата

Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил вярва, че Челси има голям шанс да спечели титлата във Висшата лига. Той приветства упоритата устойчивост на клуба.

Сините се върнаха на върха в класирането на Премиършип, след като спечелиха с 1:0 като гост на Брентфорд, след като оцеляха през второто полувреме. Това е шеста победа за тима от Западен Лондон в първите му осем мача от началото на сезона и пета суха мрежа.

Вратарят Едуар Менди стана играч на мача, след като направи няколко страхотни спасявания.

Коментурайки Челси, Невил подчерта дълбочината на отбора и психическата издръжливост на футболистите на Томас Тухел, които успяха да спечелят гостуването на Брентфорд без Антонио Рюдигер, Тиаго Солва, Хаким Зиеш и Кристиан Пулишич в състава си.

„Мисля, че Челси може да спечели титлата. Знам, че хората ще кажат Манчестър Сити или Ливърпул и няма да се съгласят с това мое мнение, като се има предвид какво направиха тези два отбора през последните три или четири години“, коментира Невил пред „Sky Sports“.

„Представянето на Манчестър Сити като гост на Челси преди няколко седмици беше впечатляващо, но чувствам, че този отбор на Челси е издръжлив и е труден за побеждаване. Не мога да си представя, че някой отбор от лигата би искал да се изправи срещу Челси. Знам, че Брентфорд се радваше на последните 10-15 минути, но това беше труден мач за тях през първите 70-80 минути. Те не успяха да влязат добре в мача, трябваше да се променят и изпитаха малка радост в края“, добави бившият футболист на Манчестър Юнактед.

„Брентфорд игра срещу отбор на Челси, в който липсваха няколко играчи, а те имат много футболисти, които тепърва предстои да се върнат от контузии. Тухел също така разполага с толкова много добри играчи на пейката, така че имам чувството, че Челси разполага със страхотен състав, който е способен да спечели шампионската титла във Висшата лига през този сезон.“

„Все пак Манчестър Сити е фаворит за титлата и аз ги избрах в самото начало на сезона, но Челси вече изигра двубоите си срещу Арсенал, Тотнъм, Манчестър Сити и Ливърпул и загуби само веднъж. Те са на върха на лигата, въпреки че започнаха сезона наистина трудно.“

„Ромелу Лукаку също не е в най-добрия си период, което още един добър знак за Челси. Отборът е начело в лигата, а техният звезден нападател не вкарва, а знаете, че в един момент ще започне да го прави. Мисля, че съставът на Челси е наистина силен и видяхме, че дори без няколко от централните им защитници, могат да се представят изключително силно и да не допуснат гол. Казвам Манчестър Сити за шампион, но също така казвам, че Челси може да ги доближи, ако не и да спечели титлата“, завърши Гари Невил.