Гари Невил и Йън Райт куфеят здраво при историческия гол на Белингам (ВИДЕО)

Спорт
11:40 - 01 Юли 2024
947
Гари Невил и Йън Райт куфеят здраво при историческия гол на Белингам (ВИДЕО)

Англия спечели драматичен мач със Словакия на осминафиналите на Евро 2024, за да продължи участието си на континенталния форум.

"Трите лъва" победиха с 2:1 след феноменален гол на Джуд Белингам в добавеното време на двубоя и попадение на Хари Кейн в началото на първото продължение.

Бившите национали и настоящи футболни анализатори - Гари Невил и Йън Райт, станаха хит в социалните мрежи заради бурната си радост при изравнителния гол на Белингам.

Анализаторите на ITV Sport не скриха радостта си след попадението, като куфяха здраво в студиото.

Това попадение се оказа историческо за англичаните на европейски шампионат.

Изравнителният гол на Белингам се превърна в най-късният, отбелязан от Англия в редовното време на Европейско първенство (94:34 мин.). Любопитното е, че това бе и първият точен удар на англичаните в мача.

"На 30 секунди си от отпадането, имайки чувството, че си разочаровал нацията си и един удар по топката и всичко е чудесно. Това е чувство, което не искам, но когато дойде, е страхотно усещане", сподели халфът.

"Да играеш за Англия е страхотно нещо, но е и голям натиск. Да бъда на терена и да вкарвам голове за мен е освобождаване, това е много щастлив момент".

"Остават 20 или 30 секунди до отпадането ни от Европейското първенство и настроението сега е много различно. Това е огромен момент, но турнирът е дълъг и ще го разберем само ако продължим до това да спечелим купата. През следващите две седмици ще решим колко важно е това", добави Белингам.