Гари Невил: На феновете им писна, на мен също

Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, също остана изненадан от поражението на Ман Юнайтед

Спорт
14:44 - 02 Ноември 2023
2233
Гари Невил: На феновете им писна, на мен също

"На феновете на Манчестър Юнайтед им писна от непрестанно ескалиращата криза в английския футболен клуб", каза бившият капитан на отбора и анализатор за "Скай Спортс" Гари Невил.

Тимът, воден от Ерик тен Хаг, отстъпи снощи с 0:3 на Нюкасъл като домакин в турнира за Купата на лигата, след като през уикенда бяха победени със същия резултат и от градския съперник Манчестър Сити.

Част от анализаторите в Англия, включително Пол Мърсън от "Скай Спортс", спекулират, че мениджърът е загубил контрол над футболистите.

Невил обаче защитаваше активно нидерландския треньор по време на продължаващия процес по смяна собствеността и несигурността зад кулисите. Той написа в социалните мрежи в понеделник, че има ярък контраст между ръководните структури в Нюкасъл и Манчестър Юнайтед.

"Вчера пътят ми се пресече с Дан Ансуърт. Този човек трансформира Футболната асоциация, вкара Брайтън в изключително успешен период и сега поставя стабилни основи при новите собственици в Нюкасъл", заяви Невил относно спортния директор на "свраките".

"Той е компетентен, висококвалифициран и знае какво прави. Дан Ансуърт работи в близост с треньорите, скаутите и всички други департаменти. Прави го по особено тих и спокоен начин. В последните си два мача Манчестър Юнайтед срещна клубове, чиито футболни структури са изключително стабилни и крепят отбора не само на терена, а и извън него.

При Юнайтед е точно обратното. Ние дори нямаме спортен директор! Навремето играех често в Нюкасъл и съжалявах страхотните им фенове, чиято енергия бе потискана от Майк Ашли (бившия собственик на отбора). Беше много болезнено за гледане.

"Снощи видяхме как "Театъра на мечтите" ("Олд Трафорд") се превръща в "Театъра на празнотата". Всеки фен на Юнайтед бе гневен и чувстваше болка. На терена играчите бяха в шок и представянето им бе ужасно, а мениджърът се мъчеше пред очите ни.

"Виждали сме това преди и знаем как всичко ще свърши. На феновете на Юнайтед им писна, на мен също", завърши своя коментар Невил.

След новия срам играчите на "червените дяволи" бяха подложени на огромни критики, като само един събра смелост и поздрави феновете след мача.

Още преди края на двубоя феновете на Юнайтед напуснаха трибуните, а стадионът бе доста празен в края на срещата.

Футболистите бързо се прибраха в съблекалнята след мача, а само един събра смелост и поздрави привържениците. Мейсън Маунт остана единствен на терена, като получи аплодисменти за такъв жест на уважение.

В същото време стана ясно, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг, няма намерение да подава оставка. До момента "червените дяволи" имат 8 загуби в 15-те си мача през сезона, като пет от тях бяха у дома.

"Разбирам, че когато резултатите не са налице, е нормално въпросът за уволнението да е на дневен ред. Но аз съм уверен, че мога да вдигна отбора. Във всичките ми клубове съм го правил, миналата година и тук също, но в момента сме в лошо положение", сподели Тен Хаг.

"Поемам отговорност за това и го виждам като предизвикателство. Аз съм боец и съм в тази битка, но трябва да се уверя, че споделям отговорността с моите играчи и че се държим заедно и се борим заедно, за да постигнем по-добри резултати", добави мениджърът на Манчестър Юнайтед.

"Да, имаме много неуспехи от началото на сезона, но трябва да преглътнем това и да гледаме напред. Представянето ни е под стандартите, които всички очакват от Манчестър Юнайтед", каза още Ерик тен Хаг.

Любопитен момент беше, когато мениджърът на Ливърпул даваше изявления пред журналисти, след като отборът му се справи с Борнемут и спечели с 2:1 в турнира за Карабао Къп, но имаше и интересна реакция, когато видя колко губи тимът на Ерик тен Хаг.

Германецът беше шокиран от резултата, така че дори съперниците по-често се изненадват колко зле изглежда Манчестър Юнайтед в този момент.