Гавра: Полицай съблече 11-годишно момиче чисто голо в дома му (ВИДЕО)

За да махне дрехите на Никол, униформеният използвал сила, разказва бащата на детето

Общество
18:50 - 27 Май 2020
22506
Гавра: Полицай съблече 11-годишно момиче чисто голо в дома му (ВИДЕО)

11-годишно момиче е било съблечено голо от разследващ полицай от районното управление в Бяла Слатина. За случката сигнализират бащата на детето – Галин Асенов и неговият чичо – Асен Асенов.

Двамата споделят, че в петък потърпевшата Никол е отишла на гости на баба си. По това време бащата, с който тя живее на друг адрес в центъра на града, е пътувал до Благоевград. В същия ден в града се провеждала специализирана полицейска операция, в хода на която дознателят Деян Николовски и негови колеги посетили имота, тъй като срещу обитателите са били подавани сигнали до полицията за съхранение на незаконни стоки. По време на акцията момичето и леля й са били претърсени от полицейска служителка по надлежния ред.

В неделя разследващият полицай Деян Николовски се върнал на адреса заедно с още двама колеги. По думи на чичото, който е бил в къщата, дознателят не е имал заповед, а директно е нахлул през единия вход. Тогава Асен Асенов го попитал дали има заповед за обиск, а той е отвърнал, че я чака всеки момент. Въпреки липсата на разрешение, той влязъл в имота и виждайки, че 11-годишната Никол носи раница, започнал да я дърпа и да я съблича, съобщава bulnews.bg.

Бащата на детето разказа, че Николов е вдигнал бюстието на момичето и е свалил бельото, питайки я къде са наркотиците. По негови думи, дознателят е използвал сила, вследствие на което детето има синини по ръцете и е много изплашено. Галин Асенов споделя, че ще се наложи да посети и лекар, тъй като стресът от преживяното е разстроил детето.

След това разследващият полицай е повикал още свои колеги и служители на жандармерията, като заявил, че обитателите на имота отказват да изпълняват заповедите му и прилагат сила срещу него.

По повод обвиненията на родителите пред колегите си Николовски категорично отрекъл да е събличал детето и да го е наранявал.

Лелята на момичето обаче е заснела видеоклипове, на които се вижда как униформеният се опитва да й счупи телефона, за да спре да снима. Те са разпространени и в социалните мрежи, където за кратко получиха широк отзвук.

В Бяла Слатина упорито се коментира високият жизнен стандарт, който демонстрира скандалният полицай. Хорската мълва разнася, че Деян Николовски наскоро си е купил чисто нова „Мазда“ 6 директно от магазина, чиято базова цена е около 50 000 лева. Те допълват, че разследващият строи и къща в центъра на Мездра, където се инвестират сериозни средства. Затова и хората се питат откъде униформеният служител разполага с толкова пари за новите му придобивки.

Злите езици твърдят, че той има фалшив профил в социалните мрежи, чрез който продава антики, но това тепърва трябва да бъде проверявано от Инспектората на МВР.

Галин Асенов се е посъветвал с адвокат и е подал жалба в прокуратурата в Бяла Слатина, с копие до магистратите във Враца и София. Семейството категорично е решило да бъде подаден и сигнал срещу Деян Николовски до агенция „Закрила на детето“.