Гавра с купувачите: Тровят ни с вносни миксове за филийки

Пробутват „пикантни” боклуци в шарени кутийки, които стават само за боклука

Новини
13:01 - 26 Март 2022
9086
Гавра с купувачите: Тровят ни с вносни миксове за филийки

Хипермаркетите масово пробутват всевъзможни вносни боклуци, опаковани в ефектни кутийки, повечето с примамливи надписи – „пикантни”, „вкусни”, „апетитни” и т.н. Въпросните смеси обаче не само че са вредни и пълни с консерванти и всякакви химикали, които са далеч от полезната храна, но са и отвратителни на вкус, оплакват се купувачите, решили да пробват непознати продукти.

Повечето от вредните продукти за бърза консумация са внос, вътре е забъркано какво ли не и изобщо не стават за ядене, категорични са купувачите, излъгали се да си купят „вкусотиите” от студената витрина.

Такъв е случаят с поредната гавра с родния потребител – под формата на „Пикантен крем за мазане”, която предлага прочута хранителна верига. Въпросният микс, внос от Чехия, трябва да е млечен продукт с различни  подправки. Сиренето вътре обаче не се усеща, а само странен вкус, който предизвиква гадене.

Съставът на продукта е красноречив и е типичен пример за абсолютно вредна храна – майонеза, сгъстители – гума гуар, ксантанова гума, консерванти. Според етикета вътре има и 31% сирене и 3 % сушен чесън.

Потребители, опитали отвратителната смес, споделиха: „По-лоша храна никога не сме консумирали”.

Подобни странни миксове, незнайно защо внесени у нас, не за първи път разочароват купувачите.

Какви ли не бъркочи се редят по щандовете, които могат само да ни тровят, но не и да служат за набавяне на полезни вещества и енергия, бесни са потребителите.

За да не попадате на подобни хем вредни, хем неприятни на вкус непознати смеси, не купувайте стоки, които никога не сте чували и опитвали. Само ефектните кутийки не бива да бъдат компас в пазаруването. И традиционният съвет – все пак погледнете състава на храната, отбелязан върху етикета, за да сте наясно какво консумирате.