Гавра със самотна майка е напът да свали кмет от ГЕРБ

Общество
13:43 - 27 Януари 2022
12071
Гавра със самотна майка е напът да свали кмет от ГЕРБ

Гнусна гавра със самотна майка на две деца е на път да коства поста на столичния кмет на район "Илинден" Иван Божилов, след като се стигна до искане за неговото изслушване на "Московска" 33. Социалната драма на Ива Слакова се разиграва от месеци и едва след намесата на депутатката от групата на ДБ Елисавета Белобрадова, започна да се разрешава. 


Изслушват Божилов в СОС заради подигравката с жената

Славкова живее в общински имот в "Илинден" заедно с двете си малки деца, едно от които има решение, издадено от ТЕЛК комисия за увреждания. Жилището е в окаяно състояние, но въпреки многократните й молби към районната администрация да бъде ремонтирано, Иван Божилов се заема едва след като тя излиза в гладна стачка през ноември. Мъките обаче не спират до там.

Апартаментът й е върнат за ползване без мебели, без уреди и без свързани водопроводни и ел системи. Абсурдът на абсурдите пък е, че за периода, в който общината го ремонтира, тя е принудена да плаща всички сметки, а и наема за него.

"Вчера писах на кмета Иван Божилов, днес на Ива ѝ връчиха ключовете в мое присъствие. Огледахме жилището и това, което е много важно да достигне до знанието на обществото е, че кметът е отправил предупреждение, че ако госпожа Славкова не се нанесе моментално, ще я изгони от жилището и ще ѝ изпраща проверки", скандализира с разказа си днес и депутатката от ДБ. 

И добавя: "Жилището се нуждае от мебелиране, свързване на бойлера с мрежата, закупуване на електрически уреди. Няма как майка с две деца сама да се нанесе моментално в това студено помещение без дори кранове за вода. Ще ѝ помогна и всичко ще бъде наред, но подобна дейност отнема техническо време и подобни предупреждения са абсурдни". 

Белобрадова изрично е предупредила Божилов, че ще го следи изкъсо за тормоз върху самотната майка. "Доколкото разбирам и колегите от СОС ще го повикат в социалната комисия да обясни поведението си, както ще поканят и самата Ива да разкаже за случая", съобщи още Летящата Козила. 

"Накрая госпожа Славкова ме попита трябва ли всеки път всичко да се решава по този начин. Казах ѝ, че далеч не всичко се решава по този начин, просто има администрации, които са забравили, че грижата за обществения интерес, здравето и добруването на децата и на тези, които се грижат за тях, е единствената им задача", пише още народната избраничка от София.