Гавра в Борисовата: Тийнейджъри кашлят и храчат по столичанка

Ексклузивно
21:50 - 01 Юли 2020
6987
Гавра в Борисовата: Тийнейджъри кашлят и храчат по столичанка

Брутална история, разиграла се в Борисовата градина със столичанка и разпищолени тийнейджъри, решили да се погаврят с нея заради защитната маска на лицето й, потресе социалните мрежи.  Постът на дамата сподели, възмутен от грозната случка, спецът по сигурност проф. Николай Слатински.  

Александра Божимирова разказва, че се предпазва с маска и шлем в епидемията, тъй като е в рисковата група и затова и не сваля предпазните средства и на открито. 

„Седях си аз на един нисък каменен перваз в близост до подлез и си гледах в телефона. В един момент в близост до мен се оказаха младежи и две момичета, на около 18-20 години, които започнаха да кашлят демонстративно и да плюят пред краката ми. Нищо не казах, не помръднах, просто застинах в очакване да се разкарат. Махнаха се, влязоха в подлеза, целият епизод трая съвсем кратко, всъщност, но достатъчно, за да се почувствам безпомощна и унизена.”, сподели шокираната жена.  

Келешчетата обаче не спрели с гаврата си дотук, а решили да я последват, след като тръгнала да слиза в подлеза.

„Тръгнах да слизам в подлеза и тогава ги видях как си купуват напитки от магазинче в него. Те също ме видяха и отново тръгнаха към мен, с явното намерение да продължат “забавлението”. Върнах се бързичко обратно, с надеждата, че ще спре автобус и аз ще се кача на него, където и да отива. Обаче автобус нямаше и аз се допрях плътно до някакви храсти, внушавайки си, че съм невидима. Не се пъхнах в храстите единствено, защото освен уплаха и унижение, вече започвах да изпитвам и гняв, и някак знаех, че няма да преглътна. И спомена, че някакви лумпени са ме принудили да се крия като подгонен заек в храстите, само защото, забележете, съм с маска.”, продължава разказа си унизената от тийнейджърите дама.

Скучаещите младежи обаче явно били решили да продължат грозното си забавление на гърба на стреснатата жена.  „Една част от съзнанието ми се чудеше какво точно се канят да ми направят, ако ме приклещят отново, а на другата й беше жал за тях. Разгеле, не ме видяха, продължиха си по пътя. Аз пресякох от другата страна, прибрах се вкъщи и чак тогава осъзнах колко смачкана и насилена съм се почувствала.”, завършва разказа си жената.  

Столичанката е убедена, че няма да е първата и последната, която става обект на тормоз заради носенето на маска и изрази гнева си към тези, които „не спряха да реват като хималайски мечки, че маските им накърнявали правата.”

"До момента не съм чула някой да е бил обект на физически тормоз някой антимаскър. Те са тези, които упражняват тормоза. Ако на тази стена все още има такива, моля помислете върху това. С тях ли се родеете наистина?", пита риторично потърпевшата.