Гавра в училищен стол - вижте с какво хранят децата

Нещото е продадено за 4,50 лева и е "голямата" порция

Общество
16:38 - 23 Септември 2020
2959
Гавра в училищен стол - вижте с какво хранят децата

Подигравка и гавра. Така родители, ученици и директор в столично училище определиха храната, с която трябва да обядват малчуганите в стола. Тази година основното 126-о в ж.к. "Стрелбище" е сключило договор за кетъринг с дългогодишен играч на пазара.

Оказва се обаче, че още от първия учебен ден проблемите за настоятелството и директора започват, първо с неотваряне на училищната менза. Днес капакът е сложен с обяд за сумата от 4,50 лева, срещу която малчуганите получават 1 пръст храна, оплакват се в социалните мрежи родители, потресени от наглостта на фирмата-доставчик. 

Директорът Росен Димитров коментира: "Бих искал да да уведомя всички родители, че не сме избирали фирмата за стола на училището! От два дена водим война с тях, относно "храната", която дават на децата! За мен, като директор и родител, е пълна подигравка с всички нас - деца, родители и учители! Уведомил съм заместник - кмета на район Триадица за положението! Утре ще дойде на място в училище! Моето мнение е, че въпросната фирма няма място в нашето училище! Извинявам се на всички за причиненото неудобство! Винаги сме поставяли децата на първо място!". 

Фирмата-доставчик е "Лори - С. СИМЕОНОВА" ЕТ, която според справката на Lupa.bg от години се занимава с храненето на ученици по различни схеми.