ГДБОП – бардак за евтини курви и мутреси?

Ясно е, че всеки боклук с пари и контакти си има по една дащна парцалеса в МВР за чадър

Коментар
20:18 - 05 Февруари 2024
35477
ГДБОП – бардак за евтини курви и мутреси?

Мартин Нотариуса е мъртъв, да почива в мир. Тепърва паяжината на престъпната империя, в която той е бил дребно и насмукано с кръв паяче, ще се разплита, или по-скоро ще потъне в прашна папка с нискокачествени снимки от охранителни камери. На обществото не му пука особено за подобни мръсници, с каквито нормалните хора рядко имат допир. Има обаче един въпрос, на който трябва да се даде моментален и недвусмислен отговор – кой назначи жена му, парцалесата Гери, в ГДБОП? Защото това е не просто морално и институционално падение, това е въпрос на национална сигурност.

Тенденцията е толкова очевидна, че ще я забележи и Орхан Мурад посреднощ. Сякаш съвсем умишлено на всяка мутра, аферист, долнопробен дилър или уличен килър, е зачислена шафрантия със служебна карта, която да му вдига члена и самочувствието. Явно да чукаш джукеста и татуирана бопаджийка е новият символ на бандитски разкош, изместил мерцедеса G-класа и дебелия златен ланец, които изпълняваха същата роля в края на миналия век.

Нужно ли е да припомням съществото Симона Радева, която се грижеше за масовия убиец Георги Семерджиев и посред нощ го обслужваше административно и материално? Ами одъртяващата бръмчалка Любка, която помагаше на изрода с поршето, размазал нещастния французин по пътя към летището? Ясно е, че всеки боклук с пари и контакти си има по една дащна парцалеса в МВР за чадър.

Ниският публичен статус на МВР и неговите служители, слабата кадрова политика, неефективната селекция и неадекватна подготовка, грешките в кариерното развитие са отдавна известни дупки в системата на силовото министерство. Наглите дебелаци с палки в ръка и неудачните провинциални синчета, нагласени на топла държавна служба, са наследство от времената на зрелия соц. Превръщането на силовото ведомство в бардак обаче е нещо ново, поне за неизкушения в темата наблюдател.

Всички имаме право на незабавен отговор от министър Калин Стоянов кой е човекът, подписал заповедта за назначението на Гергана Нотариусова в системата на МВР. По какъв начин тази брюнетка отговаря на минималните стандарти за професионално обучение, умствено развитие и време на реакция на служителите на МВР. Може ли да мине психотест? Кой е проверил документите й за завършено образование, кой е провел интервюто за работа, кой е трябвало да следи за поведението на тази служителка и за отношенията й с представителите на подземния свят? Въобще какви хора се назначават в МВР и в състояние ли са да вършат тази работа? Или каквато и да била друга, освен да им се празнят върху очилата, с което стана печално известна гореспоменатата Симона?

Силовото ведомство очевидно не е в състояние да се справи с основната си задача да защитава гражданите и да осигури тяхното спокойствие. Получава се ситуация, в която МВР реално е евтина спомагателна структура за забавление на онези, от които би трябвало да ни пази. Нещо като батальоните от проститутки, които съпровождат войниците преди и след битка. Хем за награда, хем за повдигане на бойния дух. И на други работи.